Beste Swerte Schaopen,

Via onze Chef Protocol Ronald, u allen wel bekend, is mij gevraagd, om als toekomstige Prins van Knotsenburg, een stukje te schrijven voor uw jaarboekje. En dat doet ons goed! Want het Knotsenburgse Hert mot blieven kloppen, zeker in deze onzekere tijden. En hoe mooi is het dan om dit al schrijvend te doen met en voor elkaar. Immers, nu we elkaar niet fysiek mogen ontmoeten is het aan ons allen om het Knotsenburgse gevoel warm te houden want er komt een moment waarop wij gezamenlijk weer het glas gaan heffen!

Bovenstaande woorden schreef ik exact een jaar geleden toen mij werd gevraagd een stukje voor uw jaarboekje te schrijven. Wat was het fijn om te zien dat er het afgelopen jaar ondanks Corona een heleboel activiteiten zijn georganiseerd om toch met elkaar verbonden te blijven. Des te mooier is het dat nu het moment nadert dat we elkaar dan toch echt daadwerkelijk gaan ontmoeten. De anderhalve meter maatregel wordt losgelaten en meer en meer komen we terug in het maatschappij waarin wij weer samen kunnen zijn. Iets wat ons zo goed past.

Carnaval 2021-2022 zal er één zijn van veranderingen en verbinden. Nu de SOCN is overgegaan in de FOCN zullen we nog meer met elkaar de verbinding moeten zoeken om samen te werken binnen Knotsenburg. Na een verplichte sabbatical van 1 jaar zullen we met elkaar vooruit moeten kijken, nieuwe vormen van samenwerking moeten opzoeken en vooral samen moeten kijken naar de toekomst. Wat kan wel en niet denken in wat was en niet kan.  Ik schreef vorig jaar al dat uw vereniging een voorbeeld hierin is door de samenwerking op te zoeken omtrent uw locatie tijdens groot carnaval. Als kabinet hopen wij dan ook van harte dat de Schaopen hun rol hierin blijven vasthouden.

Als kabinet staan wij achter de schermen te poppelen om naar buiten te treden en wij kijken dan ook reikhalzend uit naar de bezoeken aan uw vereniging. Zal er weer een optreden zijn van de Vrouwkes? Zal Ton Janssen weer een dijk van een Knotsenburgse schlager   produceren? Zal Tonia menig Knotsenburger weer op de hak nemen? Wij hopen het want mede door jullie creativiteit is eigen inbreng bij Knotsenburgse activiteiten geborgd en staat al vele jaren garant voor succes. 

Voor nu wensen wij u allen vooral heel veel succes bij alle voorbereidingen voor het komend seizoen en tot snel zodat we eindelijk samen het glas kunnen gaan heffen. Onze winterslaap en het tellen van Schaopjes is nu dan toch echt bijna voorbij………

Knotsenburg 3x Alaaf!

 

Prins Roy I